Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország az egyedüli zöld európai állam a térképen

2021. január 15. - kalimeraeger

zold_pb.jpg

A járványügyi térképen Hellász az egyedüli ország a kontinensen, mely zölden tündöklik: ez jelzi a koronavírus fertőzés gyakoriságát az adott területen.

A Járványügyi Központ a térképet az elmúlt 14 nap adataira alapozta, és az ebben az időszakban teszteltek száma, az új pozitív esetek kombinációjának értéke adta az eredményt. Eszerint pedig Ipirosz, a Jón-szigetek és Dodekaniszosz-szigetcsoport rendelkezik a legjobb értékekkel.

Az ország többi régiója ugyan ennél valamivel rosszabb eredményeket hozott, ám még így is jobbak az európai átlagnál, vagyis sárga kategóriások, míg a legtöbb állam a piros zónába tartozik.

A jó számok ellenére a szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy nem zárható ki egy esetleges harmadik hullám, a görög hatóságok a szigorítások enyhítésén gondolkoznak.

Vasileios Margaritis, az amerikai Walden Egyetem közegészségügyi szakértője elmondta, hogy a görbe laposítása kétségtelenül elsősorban a személyes érintkezések számának csökkentésével, a plázák, klubok, bárok, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek bezárásával magyarázható. És nem szabad megfeledkezni a maszkhasználatról sem, ami szintén sokat segített a védelemben.

Az eddig beoltottak közül egy görög hölgy a második legidősebb. A 117 éves Eleftheria már nagyon várta a vakcinát, hogy így majd félelem nélkül találkozhasson családtagjaival. Amikor 20 nap múlva megkapja majd a második injekciót, erre lehetőség is nyílik. A hölgy amúgy csak 3 hónappal fiatalabb a legidősebb védőoltást kapott embertől, egy japán asszonytól.

A hónap elején a Thesszalonikiben kezdődött oltások egyik első alanya a 98 esztendős Zana Santicario-Satsolgou volt. Zana azon kevés görög zsidók egyike, akik túlélték az auschwitzi koncentrációs tábort.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4016391270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása