Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szupervonatok érkeznek Görögországba

2021. január 13. - kalimeraeger

vonat_uj_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Melyek kétségtelenül forradalmasítják majd a belföldi tömegközlekedést.

Az új vonatok január 18-án érkeznek majd meg, és óránként 200 km-es sebességgel tudnak majd száguldani.

A „Fehér Nyíl”-nak elkeresztelt járműveket a görög vasúttársaság, a TrainOSE üzemelteti majd, első útjuk pedig Athén és Thessaloniki között lesz. Mégpedig március 25-én, mely az 1821-ben kezdődött forradalom és szabadságharc 200. évfordulója is egyben.

A TrainOSE vezérigazgatója, Filippos Tsalides elmondta, hogy a kezdeti tesztelések után még több ilyen vonatot szeretnének vásárolni.

Az egyenként kilenc kocsis vonatok négy másod- és három elsőosztályos kocsiból állnak, bárral és étteremmel rendelkeznek, így páratlan kényelmet biztosítanak az utazóknak.

A 600 utas befogadására alkalmas közlekedési eszközök az eredetileg több, mint 4 órás utat maximum 3 óra és 15 perc alatt képesek megtenni.

Az 52 millió eurós befektetés nemcsak Görögország vasúti hálózatát erősíti, de létrehozza a valaha volt legjobb összeköttetéssel rendelkező Hellászt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7916386628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása