Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

70. rész

2020. december 02. - kalimeraeger

patra_szt_andreas_templom_1.jpg

...hogy melyik Görögország legnagyobb temploma?

Nem más, mint a Patraban található Agios Andreas templom, melynek területe 1900 m2, és akár 7000 ember befogadására is képes. Évről évre turisták ezrei látogatnak el ide, hogy megcsodálják a gyönyörű épületet, a mesés festményeket, az ikonokat, és hogy a város védőszentjéhez imádkozzanak.

Úgy tartják, Andreas volt Jézus Krisztus első tanítványa, és ebben a városban feszítették keresztre, pontosan ott, ahová később ezt a templomot építették. Több, az egykori apostolhoz tartozó ereklye is megtalálható itt.

A templom munkálatai 1908-ban kezdődtek meg, az avatásra pedig 66 évvel később, 1974-ben került sor. Az épület 60 méter hosszú, 52 méter széles, mellyel Hellász első és a Balkán 4. legnagyobb bizánci stílusú temploma.

November 30-án, Szent András apostol napján általában nagy ünnepséget rendeznek az egész városban, melyen mindenkit szívesen látnak. Ha ilyentájt erre jártok, ne hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7316314766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása