Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Sétáljatok az ókori Olympiában a kanapétokon ülve!

2020. november 16. - kalimeraeger

terkep_gr_20201116.jpeg

Kép: Greekreporter - Ókori görög vallási emlékek

A mai technika sokat tud enyhíteni a mostani bezártságérzetünkön, hiszen nemcsak térben, de időben is utazhatunk. Szuper hír, hogy egy új applikáció segítségével bebarangolhatjuk már az ókori Olympiát is.

Az athéni Makedóniai Hírügynökség görög régészekkel együtt végzett munkája teszi most lehetővé, hogy bárki virtuálisan ellátogathasson az első olimpiai játékok helyszínére, mégpedig nem máskor, mint annak fénykorában!

A projekt az államnak nem került pénzbe, az a Microsoft "All for Good" vállalati szociális felelősségvállalási program keretei között valósulhatott meg.

A felhasználók azonban nemcsak egy sétát tehetnek ezen a varázslatos helyszínen, ami az ország ötödik leglátogatottabb helyszíne volt a koronavírus előtti időszakban, és nem utolsó sorban az UNESCO világörökség része. Aki ide belép, saját tartalommal is hozzájárulhat a projekthez, beszélgethet a többi virtuális látogatóval, hozzáférhet fotókhoz, szövegekhez, videókhoz, audio dokumentumokhoz, térképekhez és sok máshoz is, melyek még inkább azt éreztetik az itt barangolóval, hogy szerves része ennek a világnak. Sőt, mi több, az itt történt események között is lehet szemezgetni, de számtalan más érdekesség is vár minden görög kultúrát és történelmet kedvelőt.

A készítők remélik, hogy a platform nemcsak oktatási célt szolgál, hanem a hely és az egész régió népszerűsége is nő majd.

Az új applikáció a Microsoft App Store-ból tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2216287820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása