Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Microsoft óriási bejelentése

2020. október 08. - kalimeraeger

A cégóriás elnöke, Brad Smith hétfőn hatalmas bejelentést tett: a cég több, mint 1 milliárd eurós beruházást kíván tető alá hozni Görögországban, amely egyben az ország gazdaságába vetett hitet is mutatja.

A tervek szerint a Microsoft új központot is épít majd, ezzel megalkotva a Microsoft Cloud régiót az államban. Így pedig Görögország a világ egyik legnagyobb “felhő” infrastruktúrájának része lesz.

Hogy a megfelelő szakemberek is rendelkezésre álljanak, a cég 100.000 görög állampolgár képzését tervezi 2025-ig.

A cég új görög állomása a környező államok regionális központjaként is szolgál majd. Mitsotakis elnök elmondta: “Görögország hatalmas mennyiségű adat digitális raktárává válik. Ez egy olyan dolog, amely a hazánkat a 21. század felé húzza. Nem is beszélve a hosszútávú gazdasági haszonról, melynek határa a csillagos ég.”

A közeljövőben három hatalmas Microsoft létesítmény megépítését tervezik Athén mellett.

Videó: Youtube - Microsoft Hellas

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8616232030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása