Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Vadiúj görög bélyegek

2020. október 05. - kalimeraeger

belyegek_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Mindezek mellett még meg is éhezhetünk, ha ránézünk.

A hellén posta (ELTA) négy új bélyeget bocsátott ki, melyek mindegyike hazai ételt ábrázol. Így találkozhatunk a kemencében sült báránnyal és burgonyával, a muszakával, a polippal és spenótos pitával is, melyek a legjellegzetesebb görög fogások közül valók.

“Az ételkészítésnek Görögországban az ókorig nyúlnak vissza a hagyományai, a receptek között pedig vannak egyszerűbbek és igen összetettek is. A világ által ismert muszaka például hazánk egyik emblematikus étele, sehol a világon nem készítik úgy, mint nálunk. Ez egy olyan étel, ami egyesíti a nyugatot a kelettel” – olvashatjuk az ELTA sajtóközleményében.

Sok görög azonban ellenérzését fejezte ki a világhálón, miszerint ez a négy kép a sztereotípiákat erősíti a görög konyhával kapcsolatban, pont azokat, amiktől már olyan régóta meg akarnak szabadulni, és megmutatni a lendületet és a modernitást a hellén gasztronómiában.

Valaki megjegyezte, hogy a bélyegsorozat egy '80-as évekbeli taverna kínálatára hajaz. Volt, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a muszakából hiányzik a fő hozzávaló: a padlizsán, más pedig hiányolta a sorból a tzatzikit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr816227980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása