Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mostoha időjárás

2020. szeptember 19. - kalimeraeger

ianos_hurrikan_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Rájár a rúg Görögországra.

Az Ianos-ra keresztelt hurrikánhoz hasonlatos vihar sújtja Görögország nyugati részét és a Jón-szigeteket, és halad az ország középső és déli részei felé, erős széllökéseket és árvizeket okozva.

A zord időjárás már sok kárt okozott több régióban is, így a hétvégére figyelmeztetés lépett életbe a vihar mozgásának megfelelően a soron következő területeken.

A Jón-szigetek, különösen Zakinthos, Lefkada, Kefalonia és Ithaka egész Nyugat-Görögországgal egyetemben az árvíz mellett sok egyéb problémával is szembesült a Ianos-nak köszönhetően, amely áramkimaradást is okozott. Az esőzés és áradás olyan mértékű volt, hogy sok otthont és üzlethelyiséget is elöntött, sőt, voltak, akik járművükben rekedtek és onnan kellett őket kimenteni.

Sőt, mi több, az Athén és Thessaloniki közti vonat sem közlekedik péntekről, a sínek egy része ugyanis megsérült az időjárás következtében.

Mindezek mellett Krétát egy 5.4-es erősségű földrengés rázta meg. Az epicentruma Irakliontól 69 km-re délkeletre alakult ki, de a rengés az egyes jelentések szerint Haniában is érezhető volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3916206770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása