Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög startup, ami rekord összegért kelt el

2020. szeptember 13. - kalimeraeger

Egy szuper üzlet köttetett a napokban.

A görögök által működtetett InstaShop élelmiszer kiszállító startup-ot, mely Középkelet- és Észak-Afrikában működik, egy német élelmiszer kiszállító szolgáltatást végző cég, a Delivery Hero vásárolta meg 360 millió dollárért.

instashop_gr.jpg

Kép: Greekreporter - Az InstaShop csapata jobbra John Tsioris-szal

Az összeg a vállalat jelenlegi, 270 milliós cégértékéből és további 90 millió dolláros befektetésből jött össze, melyet a további fejlesztésekre szántak. Ezzel jelenleg ez az eddigi legnagyobb összegért felvásárolt görög startup.

A jelenlegi vírushelyzetben az élelmiszerek házhoz szállításának üzletága virágzik. Az emberek többsége szeretné elkerülni a tömeget, így sokan igénybe veszik a házhozszállítást.

Az InstaShop központja jelenleg Dubaiban található, és kiszolgálja az Egyesült Arab Emírségeket, Katart, Libanont és Egyiptomot is. Alapítója két görög, Ioanna Angelidaki és John Tsioris. Nemrégen beléptek a görög piacra is, szolgáltatásuk Thessaloniki környékén érhető el.

A kiszállítás megrendelése applikáción keresztül történik, melynek ötlete az alapító Tsioris fejéből pattant ki, akinek sok rossz tapasztalata volt a múltban a telefonon keresztüli rendelésekkel kapcsolatban. Angelidaki-val aztán 2015-ben megalapították cégüket, hogy mindenki számára egyszerűbbé tegyék ezt a szolgáltatást.

Az InstaShop-on keresztül azonban nem csak élelmiszereket lehet vásárolni. Az applikáció összeköti a vásárlót az állateledel- és a különféle felszerelésekkel kapcsolatos boltokkal, pékségekkel, gyógyszertárakkal, sőt, virágboltokkal is. A megrendelt termékeket 90 percen belül házhoz is szállítják.

Habár az irodák Középkelet- és Észak-Afrikában találhatóak, Thessalonikiben is székel egy informatikai mérnökökből álló csoport.

Az InstaShop természetesen ezen kívül is bír némi görög kötődéssel, ugyanis 2015-ben felvásárolták a görög ételkiszállítót, az e-Food-ot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9716200150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása