Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak!

2020. július 09. - kalimeraeger

metro_jo_2.jpg

Ahogy arról tavaly már beszámoltunk nektek, Athén bővíti metróhálózatát, kedden pedig már három új megálló várta az utasokat.

A 3-as vonal Pireus-ba tartó szakasza júliustól az Agia Varvara, a Nikaia és a Korydallos megállókkal bővült, naponta mintegy 60 ezer ember közlekedéséről gondoskodva.

Az építkezés a tervek szerint 2022-re fejeződne be további 3 megálló: Maniatika, Dimotiko Theatro és Piraeus megépítésével. A vonal eddig a repülőtér és Agia Marina között közlekedett, a bővítéssel azonban lehetőség nyílik a reptérről átszállás nélkül a kikötőbe jutni. Nemcsak a turisták járnának így jól: a szakasz ugyanis nagy terhet vesz le a felszíni közlekedés válláról, enyhíti a dugókat és rövidít sok lakos utazási idején. Az ünnepélyes megnyitón a miniszterelnök elmondta, hogy 10,000-rel kevesebb jármű használatát várja a metró bővítése következményeként.

A Nikaia és Syntagma tér közötti távolságot 14 perc alatt, a Nikaia és a reptér közötti szakaszt pedig kb. 55 perc alatt teszi meg a metró. A járat gyakorisága reggel 7.30 és 17.30 között 8 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4015991998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása