Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Úgy vágyódott Santorini után, hogy megépítette

2020. június 28. - kalimeraeger

santorini_hollandia_3.jpg

https://www.omroepbrabant.nl

Mit tudsz tenni, ha idén nyáron nem jutsz el Görögországba? Elhívhatod magadhoz.

Így tett a holland származású Fer Geerts is, aki megalkotta a híres sziget makettjét. A Bergen op Zoomban élő férfi most kertjében ücsörögve gyönyörködik az alkotásában. Ha behunyja a szemét, elképzeli, ahogy a szűk kis utcákban sétál, és hogy nap végén a csodaszép naplementét nézi.

santorini_hollandia.jpg

https://www.omroepbrabant.nl

A 67 éves Geerts 1980 óra rendszeresen látogatja Hellászt, és azt mondja, már holnap odarepülne, ha megtehetné, de a koronavírus által teremtett helyzet ebben megakadályozza.

„Nem kockáztatjuk meg az idei utazást. Szerencsére van egy remek makettem, amit kirakhatok a szabadba. Egy pohár vörösborral, egy napernyővel és egy csipetnyi képzelőerővel Görögországban érzem magam.”

santorini_hollandia_2.jpg

Kép: https://www.omroepbrabant.nl

A Santorinit ábrázoló modell 22 darabból áll, és puzzle-ként illeszkedik. Geerts több, mint 20 évet dolgozott mesterművén, melyet kidobásra szánt anyagokból (polisztirol hab, fa, kartonpapír) készített. Az alkotás majdnem 5 méter hosszú és 2 méter széles. A napozóágyak, teraszok, spaletták és az összes részlet rendkívül nagy precizitásról árulkodik. „A vicces, hogy olykor felfedezek olyan apróságokat, amelyekről el is feledkezem, hogy megcsináltam” – viccelődik.

A holland férfi rajong a görög életmódért, ételért, a Napért, az ottaniakért. A kedvenc helye a Kikládok, és azon belül Santorini. Számolja a napokat, amikor újra ott lehet, de addig is élvezettel szemléli remekművét a kertjében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8215971992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása