Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A 8 éves kis görög Einstein

2020. június 21. - kalimeraeger

tasos_gerantidis.jpg

Kép: Greekreporter

A kisfiú már most lenyűgözi tanárait.

Néhány hónapja derült fény arra, hogy Tasos Gerantidis briliáns kalkulációs képességgel és magas IQ-val rendelkezik, ezért a fiú családja úgy döntött, hogy 2020 elején Németországba költözik, hogy a fiú képességeihez mérten a legjobb oktatást kapja. A koronavírus azonban késleltette az utazást, és a kis zseni csak most tudott csatlakozni az intézményhez.

A családfő, Andreas elmondta, hogy csemetéje rögtön lenyűgözte a pedagógusokat, hiszen azonnal feltűnt, hogy különbözik a kortársaitól. Tasos és 11 éves nővére is nekikezdtek a német nyelv intenzív tanulásának, hogy mihamarabb leküzdjék a kommunikációs gátat.

„A karantén alatt a pedagógusok ellátogattak hozzánk, és magukkal hozták a tanulnivalót. Nagyon lenyűgözött bennünket az a rendszerezettség, ahogy a gyerekekkel foglalkoztak.”

Az még kérdés, hogy Tasos melyik osztályba fog járni, hiszen kortársaihoz képest sokkal előrébb tart, jelenleg a 2-3 évvel idősebb nebulók leckéit kapta meg.

A család minden tagja egyre otthonosabban érzi magát Nürnbergben, a szülők pedig már munkát is találtak maguknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5215906072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása