Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Levél a görög miniszterelnöknek

2020. június 17. - kalimeraeger

melbourne_pb.jpg

Kép: Pixabay - Melbourne

A címzett Görögország miniszterelnöke, Kyriakos Mitsotakis és Ausztrália miniszterelnöke, Scott Morrison. A feladó pedig nem más, mint a Melbourne-ben élő görög közösség vezetője, aki azért írt a görög miniszterelnöknek, hogy Görögország nyissa meg határait az ausztrálok, s így az Ausztráliában élő görögök előtt is. (Korábban ITT írtunk arról, hogy mekkora görög közösség él Melbourne-ben.)

Mint ismeretes, Görögország június 15-től 29 ország számára adott zöld jelzést az országba való belépésre, ám a 29 ország között Ausztrália nem szerepel.

A görög közösség vezetője, s egyben az egész ausztrál görög közösség azt várja ettől a lépéstől, hogy Ausztrália ott lesz a következő körben, vagyis a július 1-jén esedékes bővítés során saját országukat is a listán láthatják. A görög családlátogatások és a nyaralás ugyanis igencsak esedékes az Ausztráliában élő görögök számára is.

Mitsotakis leszögezte: nem lehet érzelmi alapú döntést hozni egy ilyen helyzetben, a biztonság az első, de nagyra értékelik a külföldön élő görögök elszántságát, ám türelmet kér, amíg erre a körülmények lehetőséget biztosítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr215826168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása