Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

2023-ra újdonsággal készül Thessaloniki

2020. június 02. - kalimeraeger

thessalniki6.jpg

Kép: Pixabay

Roppant sok ember örömére. Noha Görögország második legnagyobb városa már így is szolgál elég különlegességgel mind az ott lakók, mind az odalátogatók számára, mégis folyamatosan fejlődik, növekszik.

Most bejelentett újdonsága pedig nem más, mint a a metróhálózat, mely már oly hosszú ideje várat magára, a kormány jelenlegi döntése szerint azonban 2023-ra ez is megvalósul. A közlekedésügyi miniszter, Kostas Karamanlis elmondta, hogy a rendszer teljes egészében átadásra kerül és működésbe lép az említett év áprilisáig.

A miniszter egy 3D-s animációt is bemutatott a város fő metróállomásának, a Venizelos-nak kialakításáról.

A 3,5 milliárd eurós projekt várhatóan az eredeti határidő után 8 évvel kerül majd átadásra. A munkálatok már 2006-ban elkezdődtek, de a régészeti feltárások nagyban lelassították az előrelépést. A leletek, melyekre a munkások bukkantak a fúrás során, a 4. és 6. századból származnak.

Amikor elkészül, a metrószakasz 9,6 km hosszú lesz és 13 állomással rendelkezik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr315735640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása