Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország második!

2020. május 25. - kalimeraeger

tengerpart6.jpg

Ismét kiosztották a kék zászlókat szerte a világon, a nemzetközi bizottság ezúttal 3895 strandot, 691 kikötőt és 82 turista hajót ismert el ezen a módon.

Görögország idén a második helyen végzett, ugyanis 497 strand, 14 kikötő és 6 turista hajó részesült e rangos elismerésben. A legtöbb kék zászló ismét Halkidikin került kiosztásra, ahol 94 zászlót tűztek ki.

kek_zaszlo.jpgAz ikonikus kék lobogó a világ egyik legismertebb környezeti díja, amelyet strandoknak, kikötőknek és fenntartható hajózással foglalkozó utazásszervezőknek osztanak ki. Ahhoz azonban, hogy ezt valaki elnyerje, nagyon szigorú környezeti, oktatási, biztonsági és megközelíthetőségi kritériumnak kell megfelelni és azokat fenntartani.

A díjak tekintetében Spanyolország vezeti a mezőnyt, Hellász a második, őt pedig Törökország, Franciaország és Olaszország követi.

Képek: Pixabay, Blueflag

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7415715928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása