Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újjászületik Athén történelmi központja

2020. május 15. - kalimeraeger

plaka.jpg

Kép: Pixabay

Nemsokára a “Nagy Sétány”-on végighaladva élvezhetik a hellén nevezetességeket a turisták a görög fővárosban. Ám nemcsak ők, hanem a lakók is örülhetnek majd, ugyanis Athén városának tanácsa olyan terveken dolgozik, amelyek megvalósítása után az emberek nagyobb sétaövezetet, több futósávot, bicikliutat és zöld területet tudnának használni.

Így született meg a „Nagy Sétány” ötlete, mely egy 6,8 km-es séta-és bicikliutat foglalna magába, és elhaladna a város fő nevezetességei, az Akropolisz, az Agora, a Plaka városrész és a Monastiraki tér mellett. A tervet a hét elején már meg is szavazták.

Athén sok részén várhatóak így új busz-, trolivonalak és bicikliutak, bizonyos részek pedig autómentes övezetekké válnak (mint például a Plaka, a „Kereskedelmi Háromszög”, a Herodou Attikou, a Mitropoleos, az Ermou és az Athinas utcák).

A munkálatoknak már idén júniusban nekiállnak, és ha minden jól megy, 2022-re testet is öltenek a tervek. A hatóságok szerint ez lesz Európa egyik legszebb városi sétánya.

„A Nagy Sétány nem csak a város külalakját változatja majd meg, de a mindennapi életünket is. Nagyon fontos, hogy szeressük ezt a várost, ne csak éljünk benne” – mondta Athén polgármestere, Kostas Bakoyannis.

A korábban említett Omonia tér felújításáról IDE KATTINTVA olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7015696110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása