Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Maszkban enni? Itt a görög megoldás!

2020. május 05. - kalimeraeger

gorog_etterem.jpg

Kép: Pixabay

Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a görögök kreativitása határtalan, nincs ez másként a koronavírus okozta káoszban sem.

Alex Vaiou, egy németországi étterem görög származású tulajdonosa is újító megoldással jelentkezett - már ami a maszkokat illeti.

Ötletét az motiválta, hogy a maszkhordás kötelezővé tétele és az éttermi látogatás ismételt lehetővé válása nem igazán fér össze egymással, így megalkotta a cipzárral ellátott maszkot, mely iránt már most nagy az érdeklődés.

A maszk praktikusságát jelenleg még vizsgálják, kérdéses ugyanis, hogy mennyire lesz kényelmes minden falat vagy korty ital előtt és után használni a rajta lévő cipzárt. Az alábbiakban a maszk működéséről kapunk bemutatóval egybekötött felvilágosítást.

Videó: Youtube - Ethnos Newpaper

Az étterem tulajdonosa nem az ötletéből szeretne meggazdagodni: minden profitot, amelyet a maszkok hoznak, jótékonysági célra szeretné felajánlani Görögország részére. Vaiou nem először jótékonykodik: korábban mentőautót vásárolt Athén számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4115662098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása