Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ismerjétek meg Nicket!

2020. április 05. - kalimeraeger

louis_mandylor.jpg

Kép: Pinterest

Emlékeztek még a Bazi nagy görög lagzi című film első és második részében Nick Portokalos-ra, a főszereplő, Toula testvérére?

És azt tudtátok, hogy a szerepet alakító színész, Louis Mandylor maga is görög gyökerekkel rendelkezik?

Louis 1966. szeptember 13-án Ilias Theodosopoulos néven, Melbourne-ben látta meg a napvilágot, édesanyja, Louise Kalamatából, édesapja, Giannis Tripoliból származik, együtt költöztek Ausztráliába. Idősebb gyermekük, Costas szintén színész. A fiúk színészi karrierjük könnyebb beindulása érdekében változtatták nevüket édesanyjuk nevének egyszerűsített formájára (Mandylaris - Mandylor).

A fiatal Louis 1988-89-ben a Heildelberg United FC-ben (másik nevén Megalos Alexandros) focizott, részt vett a nemzeti bajnokságban is, emellett sikeres bokszoló is volt. Ezt követően költözött az Egyesült Államokba, hogy beindítsa színészi karrierjét.

Legismertebb szerepe kétségkívül a Bazi nagy görög lagzi című filmekben alakított Nick, de emellett számos filmben, sorozatban, show-műsorban is szerepelt, pl. Jóbarátok, Az elveszett ereklyék fosztogatói, Bazi nagy görög élet, CSI: Miami helyszínelők, NCIS, stb.

Rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is kipróbálta magát, a mai napig aktív.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4115593740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása