Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Bravúros görög győzelem Marseille-ben

2020. február 24. - kalimeraeger

tsitsipas.jpg

Kép: LaPresse

Sikerült az újrázás a görög teniszzseninek, Stefanos Tsitsipas-nak. A 2019. évi ATP Tour-döntő-győztes hozhatta el a trófeát a 692 ezer euró (mintegy 232 millió forint) összdíjazású marseille-i kemény pályás férfi tenisztornán. A címvédő a fiatal kanadait, Félix Auger-Aliassime-ot győzte le két játszmában a vasárnapi döntőben. Tsitsipas győzelmének jelentőségét emeli, hogy a svéd Thomas Enqvist 1997-es és 1998-as győzelmei óta senki nem nyerte meg ezt a tornát két egymást követő évben.

Tsitsipas teniszcsaládba született. Édesanyja profi teniszező volt, édesapja teniszedző. Juniorként világelsőségig jutott. Ő lett a harmadik görög játékos, és az első férfi az Open-érában, aki Grand Slam-címet nyert, miután első lett a 2016-os wimbledoni teniszbajnokság fiú páros versenyében. 2018. augusztus 13-án ő lett a legfiatalabb játékos, akit az első húsz hely valamelyikén jegyeztek az ATP-rangsorában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7115490280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása