Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elrajtolt a Patrai Karnevál

2020. január 20. - kalimeraeger

patra_karneval_1.jpg

Január 18-án életre kelt Görögország egyik legnagyobb szokásos éves rendezvénye.

A január 18-i nyitóceremónián több ezer helyi lakos és turista vett részt, együtt élvezve a zenét, táncot és a csodaszép tűzijátékot.

Hellász harmadik legnagyobb városában, Patrában, melyről ITT írtunk bővebben, a Patrino Karnavali immár több, mint 180 éves hagyományra tekint vissza, a helyiek pedig rendkívül büszkék erre a tradícióra.

A rendezvény nem egy szóló esemény, hanem különböző programok egyvelege, melyek kb. 6 hétig tartanak a tél legkeményebb időszakában.

A színpompás karneválban megtaláljuk a tradicionális görög “Glentit”, labdákat, parádét, kincskeresést és egy különleges Gyerekkarnevált is.

A hangulat az utolsó héten hág a tetőfokára, ami a görög orthodox naptár szerint a böjti időszak elé esik. Ezen a hétvégén szombat este az összes résztvevő csapat együtt ünnepel, vasárnap pedig még extravagánsabb buli kerekedik ki, melyen akár több tízezren is megfordulnak.

A parádét a Karnevál Király elégetésével zárják a kikötőnél található Agios Nikolas utcán.

A Karnevál hivatalos oldalát ITT találod meg.

Kép: www.carnivalpatras.gr

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7115418508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása