Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország télen is!

2019. december 05. - kalimeraeger

arachova.jpg

Fotó: Greekreporter

Ha Hellászról csak a tengerpart, a ragyogó napsütés és a kristálytiszta víz jut az eszetekbe, akkor itt az ideje, hogy télen is ellátogassatok oda!

Méghozzá Arachovába (Αράχοβα), mely a szárazföldi Görögország egyik legklasszabb téli üdülőhelye. Nem csak a turisták, de a helyiek körében is igen népszerű téli nyaralóhely. A városka az alpesi vidékhez hasonlatos környezettel ejti ámulatba az itt járót. A Parnassos hegyen, 950 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő Arachova a síelés szerelmeseinek a paradicsoma. Az se baj, ha még sosem ragadtál lécet, itt lehetőség van az alapok elsajátítására is.

Ennyire a magas hegyekben az idő gyakran esős, télen pedig igen sok hó esik, így aki erre jár, készüljön fel a gazdag csapadékra. A városban sétálva azonban igen sok helyen felmelegedhet, aki úgy érzi, ráfér egy meleg itóka. De bőven van lehetőség az esti szórakozásra is, klubok sora várja a vendégeket.

Aki már bejárta Arachovát, vagy csak egy kis szünetet iktatna a síelésbe, látogasson el a mindössze 6 km-re lévő, az UNESCO Világörökségéhez tartozó Delphibe, melyről ITT olvashatok részletesen. Télen ez a gyönyörű hely is teljesen más arcát mutatja.

Szintén a közelben fekszik Distomo falvacskája, ahol megtekinthetjük a II. világháborúban elhunyt ártatlanok mauzóleumát. Az ország ezen részét különösen sok csapás érte a háború alatt.

30 kilométerrel odébb nem csak az ország, de a világ egyik legfontosabb bizánci épülete, a Szent Lukács kolostor  is megcsodálható.

Mivel a város csak 2 órányi útra található Athéntól, érdemes összekapcsolni egy kis fővárosnézéssel, ha már erre járunk. Athénról IDE KATTINTVA olvashattok kedvcsinálót.

Jó utat Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2815340114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása