Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ritka természeti jelenség Athén felett

2019. november 14. - kalimeraeger

athen_5_2.jpeg

Látványos természeti jelenséget sikerült amatőr meteorológus csoportnak lencsevégre kapni Görögország fővárosa, Athén felett, hétfő délután.

A jelenséget "görgőfelhőnek" hívják, és egy óriási, fekvő tekercsre emlékeztet. A "Weather Forecast" elnevezésű csoport szerint (mely időjárás jelentést jelent) ez az első alkalom, hogy ilyen típusú felhőt fotóztak Athén felett.

athen_tekercs_felho.jpg

A szokatlan felhőképződmény a hőmérséklet és a szél szokatlan találkozásából jön létre, melynek során az érkező hideg áramlat a páradús, meleg levegőt felfelé tolja, tekercset, csövet formálva.

A jelenség ártalmatlan, bár elég ijesztő látványt nyújt, miután kialakult, keveset mozog, tartós és jellemzően eső után megszűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5515306608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása