Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szárnyal a turizmus Görögországban

2019. október 31. - kalimeraeger

santorini_5.jpg

Kép: Pixabay

A turizmus hosszú idő óta népszerű ágazata Görögországnak, ám úgy tűnik, a 2019-es év különösen szerencsés. Görög banki adatok szerint ugyanis a 2019. január-szeptemberi időszak turizmusból származó bevétele 13.6%-os emelkedést mutat az előző év ugyanezen periódusához képest.

A fenti hónapok közül az augusztus különösen eredményes volt, ekkor a tavalyihoz képest 16.1%-os bevétel növekedésről beszélhetünk, ami rekordnak számít, ez mintegy 579 millió eurót jelent.

Év közben a Thomas Cook utazási iroda csődje némi aggodalomra adott okot a görögöknél is, de szerencsére nagyobb mértékű bevételkiesés nem történt.

Az emelkedés döntő tényezője, hogy egyre több turista érkezik Görögországba az EU-n kívülről, elsősorban az USA-ból, illetve Kínából (sokan közülük Santorinin tartják a népes esküvőjüket és lakodalmukat), ők átlagban többet költenek egy nyaralás alatt. De az sem elhanyagolható, hogy a fővárosba is sokkal többen látogattak el idén, így Athén is bőven hozzájárul a remek eredményekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5315276476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása