Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az Achilleion ápolásra szorul

2019. október 18. - kalimeraeger

achilleion.jpg

Kép: Achilleion

Ez Sissinek sem tetszene, ha látná.

Görögország harmadik legnépszerűbb látványosságáról, a korfui Achilleion palotáról aggasztó képeket tett közzé a Corfutvnews.

A helyi sajtó szerint az épület fala itt-ott annyira megkopott, hogy a vakolat néhol hiányos, rontva ezzel az impozáns összképet, a hatalmas oszlopokon repedések észlelhetőek.

A legutóbbi felújítás 1994-ben történt, az itt megrendezett EU csúcstalálkozó előtt.

A palotát 1890-ben építették Erzsébet császárné kívánságára. A sziget fővárosától mindössze 10 km-re található, évente látogatók ezrei teszik itt tiszteletüket. A lebilincselő épületen és a pazar kerten kívül az Achilleion csodálatos panorámájáról is híres. Nevét Sissi kedvenc ókori hőséről, Achilleuszról kapta, stílusa és dekorációja pedig a császárné óhaja szerint tükrözte vonzódását Görögország, annak ókori történelme és nyelve iránt. Nem véletlen volt ez a kedvenc nyári üdülőhelye.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7515232922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása