Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Megszólalt az első görög könyv! :)

2019. szeptember 16. - kalimeraeger

Néhány hónappal ezelőtt hírül adtuk Nektek, hogy van egy nagyszerű kezdeményezés, melynek során görög szerzőktől származó, magyarra fordított (vagy bármely, eddig még fel nem olvasott más) művek felolvasásával a látássérült társaink számára hangoskönyvet tudtok készíteni akár egy egyszerű diktafon vagy okostelefon segítségével, a részleteket és a HELLE MAXIMILIANNAL készült interjút IDE vagy a KÉPRE KATTINTVA olvashatjátok el.

braille_1.jpg

Most viszont arról adunk hírt, nem dicsekvésből, hanem pusztán azért, hogy ezzel ösztönözzünk mindenkit a folytatásra, hogy az Egri Görög Önkormányzat képviselője, dr. Miliosz Nikolett közreműködésével el is készült kezdeményezésünk első görög hangoskönyve, mégpedig Alkyoni Papadaki: A Hold színe című műve.

Ha nektek is van néhány szabad órátok, akár hosszabb időtartamon keresztül egy-egy szabad fél órátok, mindenképpen olvassatok fel egy (görög származású) könyvet (magyarul), hogy a látássérült társaink is élvezhessék azt, amit sajnos nekik nem áll módjukban elolvasni. Mielőtt azonban hozzáfognátok, tájékozódjatok, mely könyvekből készültek már hangoskönyvek, s melyek elevenedhetnek meg a saját hangotokon.

Ne feledjétek: ami nektek egyszerű feladat, másnak hatalmas érték!

NAGYON KÖSZÖNJÜK!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7015109276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása