Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

"Alpesi" hatás Görögországban

2019. augusztus 24. - kalimeraeger

Ha már úgy érzitek, hogy elég volt a homokos strandokból, vagy esetleg az őszi kiruccanáson töritek a fejeteket, mutatunk nektek egy kihagyhatatlan úti célt!

doxa_3.jpg

Fotó: Greekreporter

A Peloponnészoszi-félsziget északi részén, Korinthos-tól kb. 90 km-re nyugatra, Archaia Feneos falucskánál található a Doxa-tó. Annak ellenére, hogy a tó maga mesterséges, gyönyörű, természetes környezet veszi körül. A zöld- és lucfenyők idillikus, festői, már-már alpesi látképet tárnak a látogatók elé.

Az emberi beavatkozásra azért volt szükség, mert a Doxa folyó már többször elöntötte a Feneos térség területét, mely hatalmas károkat okozott a mezőgazdaságnak. A tó létrehozásával azonban ez a probléma elhárult.

A víz közepébe benyúló kis félszigeten található az Agios Fanourios templom. A kis kápolnában minden év augusztus 27-én, Szent Fanourios napján különleges megemlékezést tartanak, amikor is a tó vizét megáldja a pap. Ilyenkor rengeteg görög látogat el ide, hogy részt vegyenek a ceremónián.

Valaha a Szent Georgios kolostor is itt foglalt helyet, de a nagy áradások miatt egy közeli hegytetőre helyezték át.

A látogatók kocsival, de akár gyalog is tehetnek egy kört a tó körül. Sokan biciklivel teszik meg ezt a távot, sőt, a bátrabbak meg is mártóznak a hűs habokban.

A kirándulás azoknak is kényelmesen belefér, akik Athénban időznek, de vágynak egy kis csendre és nyugalomra. Nekik csupán csak két óra, hogy megérkezzenek ebbe a kis paradicsomba.

Miliosz Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr115023010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása