Közeleg a hétvége, lepjétek meg magatokat vagy szeretteiteket egy jó kis görögös ihletésű omlettel.
S hogy mitől görögös ihletésű egy omlett? Akis Petreztikis, akiről IDE KATTINTVA olvashattok bővebben, megmutatja.
Kép: https://akispetretzikis.com
Hozzávalók:
- fél paradicsom
- 3-4 szem olívabogyó
- 4 tojás
- só
- bors
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 50 g feta
Elkészítés:
- Helyezzünk közepes lángra egy serpenyőt, és kezdjük el hevíteni.
- Vágjuk fel a fél paradicsomot, eltávolítva belőle a magokat és a levet, hogy csak a friss részeket használjuk fel. Tegyük félre.
- Szeleteljük fel az olívát kis darabokra.
- Törjük fel a tojást, adjuk hozzá a sót, borsot, majd verjük fel a tojásokat.
- Öntsük az olívaolajat a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Amikor az alsó rész megsült, egy fakanállal mozdítsuk el a sült részt a serpenyő egyik oldala felé, szabad helyet hagyva a még folyós résznek. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg már nincsenek folyós részek.
- Vegyük le a kész omlettet a tűzről, tegyünk a tetejére paradicsomot, olívaolajat, oregánót, és reszeljünk rá fetasajtot, majd tekerjük össze vagy hajtsuk félbe.
- Tálalhatjuk salátaágyon, de friss pitakenyérrel (recept ITT) is kitűnő!
Jó étvágyat! Kali orexi!
Forrás: https://akispetretzikis.com