Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország választott

2019. július 18. - kalimeraeger

kyriakos-mitsotakis-1-696x466.jpg

Kép: https://cordmagazine.com

A július elején tartott országgyűlési választások eredményeképpen Alexis Tsiprast Kyriakos Mitsotakis váltotta Görögország miniszterelnöki posztján.

Az Új Demokrácia nevű párt feje 1968-ban, Athénban született, tanulmányait az Athéni Főiskola után a Harvardon, illetve a Stanfordon folytatta. Az iskolai évek alatt megfordult a londoni Chase Banknál, később a McKinsey & Company-nál, a görög Alpha Banknál, illetve a Görög Nemzeti Banknál. Utóbbi vezérigazgatói posztját politikai karrierének beindítása végett hagyta ott 2003-ban.

2012-ben, mikor megkapta első kabinetposztját, nehéz feladat várt rá. Az akkoriban aláírt, eurozónától kapott 130 millió eurós “vészhelyzeti hitel” értelmében a konzervatívoknak két év alatt 25000 állami dolgozót kellett elbocsájtaniuk és a kormány költségeit is jelentősen csökkenteniük kellett. 2016-ban, mikor az Új Demokrácia párt új vezetőt választott, a szavazatok 52,4%-át kapta meg.

A párt programjában szerepel az adók csökkentése, az állami vagyon felszámolása, a bürokrácia mérséklése és a beruházások növelése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1114969276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása