Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ezt a görög finomságot edd, hogy egészséges maradj!

2019. június 10. - kalimeraeger

kapodistrian_egyetem1.jpg

Fotó: https://en.uoa.gr

Már korábban szóltunk róla, hogy a görög gasztronómia jelentős szerepet játszik a görögök magas átlagéletkorának elérésében, az olívabogyónak immáron papírja is van róla.

Az Athéni Kapodistrian Egyetem kutatása alapján ugyanis az olívabogyó (de kiváltképp a kalamatai) segít csökkenteni az úgynevezett rossz koleszterinszintet, valamint segít erősíteni azoknak az embereknek az immunrendszerét, akik beépítik az olívabogyót a diétájukba.

A Kapodistrian Egyetem a athéni Katonai Kórházzal együttműködve, 60 önkéntes részvételével végezte a kutatást, kifejezetten a kalamatai olívabogyóra koncentrálva. Az olívabogyót tartalmazó diéta legszembetűnőbb eredménye az volt, hogy az önkéntesek rossz koleszterinszintjét csökkentette, míg az úgynevezett jó koleszterinszintjét emelte.

A tudósok most azt tervezik, hogy továbbviszik a kutatást, és több olyan embert vonnak be, akiknek nem kielégítőek az egészségügyi eredményei. Távlati céljuk, hogy a szív- és érrendszeri betegségek számát csökkentsék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8214887822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása