Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

10 ok, amiért Görögország kihagyhatatlan

2019. június 08. - kalimeraeger

Bizonyosan nem kell sokáig győzködni senkit, hogy Görögországba látogasson, de azoknak, akik még mindig hezitálnak, hogy idei nyaralásukat hol töltsék, álljon itt 10 ok, amiért Görögország kihagyhatatlan.

horiatiki2_1.jpg

1. A fantasztikus görög gasztronómia

Görögországban az ételek nemcsak a táplálkozást, de a lélek ápolását is szolgálják. A tradicionális görög falatok tele vannak frissességgel, ízzel, az étkezés nem gyors kapkodás, hanem egy ráérős szertartás, mely a felhasznált alapanyagoknak, mint az olívaolaj, olajbogyó, feta sajt, friss zöldségek köszönhetően még egészséges is. A görög konyha igen gazdag, muszáj sokféle ételt kipróbálni!

2. A csodálatos görög klíma

Görögországban a napsütéses napok száma évi 300 fölött van, így viszonylag kevés alkalommal fordul elő, hogy tartósan esős napok szakítanák félbe a nyaralást.

mani.jpg

3. A romantikus görög vidék

Túl az utazási katalógusokon, érdemes ellátogatni vidéki falvakba is, hiszen olyan autentikus bájt sugároznak, mely a turisták által előnyben részesített nagyvárosokban kevéssé található meg.

4. Görögország gazdag természeti kincsei

Korábban ITT már írtunk arról, hogy Görögország élővilága is igen gazdag, ezért azoknak, akik rajonganak a természetért, Görögország ezen arca is kihagyhatatlan.

athens.jpg

5. Felbecsülhetetlen értékű műemlékek

Görögország műemlékeinek száma rendkívül magas, így aki az aktív nyaralást részesíti előnyben, nem győzhet válogatni a sok kulturális emlék, régészeti lelőhely vagy az ikonikus épületek közül. Az ország szinte minden pontja tartogat látnivalókat, melyek a görög történelem egy-egy részletéről mesélnek.

6. Barátságos helyiek

A turistáknak igazán jó dolguk van Görögországban, hiszen a görögök vendéglátást igen magas fokon űzik. A helyiek barátságosak, vendégszeretőek, aki Görögországba látogat, otthon érezheti magát,

athos_1_2.jpg

7. Az egyedülálló látványosságok

Meteorák, Athos, Santorini - csak néhány azon görög helyek közül, melyekhez hasonlót nem találunk szerte a világban. Az utóbbira ugyan akadnak gyenge másolatok, de az igazit látni kell!

8. Gazdag hagyományok és kultúra

A görögök büszkék a hagyományaikra, s ezt lépten-nyomon láthatjuk is, ha az országba látogatunk. Érdemes felkeresni egy görög estet, ahol az autentikus görög tánc és görög élőzene játssza a főszerepet.

santorini2_1.jpg

9. A számtalan szebbnél szebb görög sziget

Nyugalmas vagy nyüzsgő, kicsi vagy nagy, mindenki megtalálhatja Görögországban a maga szigetét, attól függően, mely szempontokat tartja a legfontosabbnak egy-egy utazása során.

10. Változatos tengerpartok

A passzív pihenést előnyben részesítők Mykonos fehér-, Elafonisi rózsaszín- vagy Santorini fekete, vulkanikus homokjában is megpihenhetnek a hagyományos homokkal borított vagy kavicsos strandok mellett. Ennyi változatosságnak ki tudna ellenállni?

Fotók: Pixabay, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3814885122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása