Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A világ egyik legkülönlegesebb könyvesboltja görög!

2019. március 31. - kalimeraeger

atlantis_books.jpg

Fotó: Atlantis Books

Sokan nem tudják, de a Föld egyik legkülönlegesebb könyvesboltja a népszerű szigeten található, így ha erre járunk, érdemes ide is betérni.

A festői Santorini rengeteg képről köszön vissza ránk, fehér házairól és kék kupoláiról azok is felismerik a fotókat, akik még sosem jártak ott. Azt azonban még a könyvimádók közül is kevesen sejtik, hogy mi bújik meg a szűk kis utcácskák egyikén.

Az amerikai Craig Walzer és Oliver Wise 2002-ben utaztak először a görög szigetre. Útjuk közben minden náluk lévő kötetet elolvastak már, és mikor újakat akartak beszerezni, szembesülniük kellett vele, hogy a környéken nincs könyvesbolt. Ők pedig megálmodtak egyet, és másfél év múlva megnyitották az üzletüket Oia városában.

„Találtunk egy üres épületet, ittunk pár whiskey-t, és aláírtuk a bérleti szerződést. Hozzánk csapódott egy kutya és egy macska is, nyitottunk egy bankszámlát, felszereltünk pár polcot és megtöltöttük a helyet könyvekkel” – mondják.

Az Atlantis Books 2019-ben már a 15. születésnapját ünnepli, mely esztendők alatt számtalanszor szerepelt különböző listákon, mint az egyik legfestőibb könyvesbolt. A két szobás üzlet leginkább egy hobbit barlanghoz hasonlít, a kötetek a mennyezetig érnek. A legtöbb angol nyelvű, de görög, francia, olasz, német, spanyol és kínai könyvet is találunk itt.

A bolt fölött egy szűk lépcsőn juthatunk a teraszra, mely csodás panorámával bír az Égei-tengerre. Hajdanán itt állt egy tengerészkapitány háza, de az 1956-os földrengés elpusztította. Most már itt is tömött könyvespolcok állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7214727885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása