Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Csodaszer: a görög hegyi tea

2019. február 20. - kalimeraeger

gorog_hegyi_tea.jpg

Fotó: Pinterest

A görög hegyi tea fogalom Görögországban, akik isszák, hiszik, hogy valóságos csodaszer. Habár élvezeti teaként kevesen fogyasztják, szinte minden háztartásban megtalálható, hogy gyors segítséget jelentsen megfázás, influenza, immunerősítés, köhögés vagy nehéz légzés esetén. Története egészen Hippokratészig nyúlik vissza, tőle származik elsőként az információ, mely a tea immunrendszerre és a légzőszervrendszerre gyakorolt kedvező hatását elemzi.

A hegyi tea, melynek latin neve Sideritis (jelentése: ő, aki vasból készült, vagy vassal bír), elsősorban a görög hegyekben lelhető fel, ám ahol természetes közegében nem találjuk meg, ott a piacon biztos, hogy árusítanak a szárított verziójából.

A hegyi tea íze nehezen beazonosítható, picit kesernyés, kicsit csípős, egy csipet fenyőízzel.

Elkészíteni ugyanúgy kell, mint más teákat: forrásban lévő vízbe tegyünk egy evőkanálnyi szárított hegyi teát poharanként, és 10 perc elteltével távolítsuk el belőle. Ha szeretnénk, ízesítsük mézzel vagy cukorral.

Jobbulást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5614639792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása