Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

13+1 ok, amiért érdemes Korfura utaznod

Miliosz Katalin írása

2019. február 11. - kalimeraeger

Lassan itt a tavasz, és az első napsugarak hatására még inkább kedvünk van kiválasztani az idei nyaralásunk úti célját. Ha ezzel ti is így vagytok, nézzétek meg, hogy miért érdemes Korfut választanotok!

korfu_3.jpg

  1. Mert irtó közel van. Mindössze másfél óra repülés, és Budapestről máris a legzöldebb görög szigeten találhatjátok magatokat.
  2. Mert festői szépségű. A sziget dús növényzete és változatos partszakasza meseszép látványt nyújt. Erre az egyik legjobb példa Paleokastritsa (a képen), melynek öblei szív alakúak! Nézzétek meg őket az öböl felett magasodó, 13. századi kolostorból!korfu_4.jpg
  3. Mert a romantikának itt még nincs vége. Ha Sidarinál átússzátok a Szerelmesek csatornáját, a mítosz szerint garantáltan megtaláljátok az örök szerelmet. Ha a párotokkal jártok itt, akkor pedig örökre együtt maradtok. És ha már itt vagytok, miért kockáztatnátok azzal, hogy kihagyjátok?
  4. Mert szegről-végről kis magyar vonatkozást is felfedezhettek itt. Korfu fővárosától nem messze áll az Achilleion kastély (a képen), mely Sissi nyári rezidenciájaként szolgált. Ne csak az épületet járjátok be, időzzetek el a pompás kertben is, ahonnan igen pazar a kilátás.korfu_2_1.jpg
  5. Mert itt minden nap lehet egy óriási buli. A sziget számos, leginkább déli üdülőtelepülésén szórakozóhelyek egész sora vár benneteket. Persze, ha csendre és nyugalomra vágytok, akkor is könnyedén megtalálhatjátok a nektek való nyaralóhelyet, lásd 9-es pont.
  6. Mert nagyszerű helyek állnak a búvárkodni vágyók rendelkezésére. Ha snorklingolnátok, Barbatinál próbálkozzatok, a csodaszép, kristálytiszta vízben van látnivaló.
  7. Mert ha unjátok már a strandolást és mozognátok egy kicsit, ez tökéletes hely a túrázásra. A Pantokrator-hegyre (a képen) érdemes felmásznotok, nagyon szép panoráma tárul majd a szemetek elé.korfu_1_2.jpg
  8. Mert még a kevésbé romantikus beállítottságúak is azt vallják, hogy itt látható a világ egyik legszebb naplementéje. Még pedig Pelekasnál, ezt ki ne hagyjátok!
  9. Mert mindezeken túl a nyugalom is garantált. A sziget délnyugati csücskében fekvő Halikounas mentes a tömegtől és a hangzavartól. Nem utolsósorban tökéletesen alkalmas szörfözésre.
  10. Mert annak ellenére, hogy Korfu igen népszerű a turisták körében, megőrizte eredeti báját. Látogassatok el Kassiopi halászfaluba, ahol mintha megállt volna az idő. A sziget fővárosának ódon utcácskáin szintén nem mindennapi élmény a séta, de ugyanúgy érdemes elkalandozni a Pantokrator-hegy kis falvaiban is.
  11. Mert a tengerbe nyúló reptéri kifutópálya melletti kávézóban szuper dolog elidőzni.
  12. Mert itt megkóstolhatjátok a kumquatból készült termékeket. A koktélparadicsom méretű citrusféléből likőrt, lekvárt, illetve különböző édességeket is előállítanak.
  13. Mert Glyfada aranyhomokos partja kihagyhatatlan.

+1. Jolly Jocker, amit mindegyik görög úti célnál elmondhatunk: mert a hellén konyha isteni. Nincs is annál jobb, mint mikor egy tengerparti tavernában ülve élvezzük az isteni ízeket.

Fotók: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8514621160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása