Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Egy görög a Tesla mögött

2019. január 10. - kalimeraeger

laskaris_tesla.jpg

Forrás: andro.gr

Mindig hatalmas öröm arról olvasni, hogy a világ vezető cégei mögött nagy tudású görögök is állnak. Ismerkedjetek meg most Konstantinos Laskaris-szal, aki a Tesla csapatát erősíti!

Konstantinos Laskaris a Tesla Motors vezető motortervezője, a vállalaté, mely világszerte ismert elektromos autóiról. Ő volt a vezetője és társalapítója a Prometheus csoportnak is, mely saját elektromos autót készített, melyet Pyrforos-nak neveztek el.

Laskaris már egészen kicsi korától kezdve hitt abban, hogy az elektromos erő felülmúl minden mást, így ennek megfelelően válogatta meg tanulmányait is. 1997-től Athénban, a Nemzeti Technológiai Egyetemen tanult, majd 2002-ben a londoni Imperial College-ban folytatta tanulmányait, ahol diplomát szerzett. 2006-ban kezdte Ph.D. tanulmányait az athéni Nemzeti Technológiai Egyetemen, "Az elektromos motorok formai és geometriai optimalizációja különféle sebességeken" témakörben.

2008-ban Laskaris társalapítója lett a Prometheus csapatnak, melynek keretein belül egy diáktársával elkészítette a Pyrforos névre hallgató elektromos autót. Az autót teljes mértékben az egyetemi csapat tervezte és készítette el, majd elkészülte után az autó energiatakarékossági versenyeken indult, ahol a 7. helyen végzett a maga 360km/KWh eredményével.

Laskaris legnagyobb álma egy állás megcsípése volt a Tesla Motors-nál, a cégnél, mely az elektromos autók gyártása területén a világelsők közé tartozik. Álma 2012 márciusában valóra is vált, ekkor kapta meg a tehetséges mérnökfiú a vezető motortervező állást.  Legfontosabb feladatai közé a jövő Tesla motorjainak tervezése, formatervezése tartozik. Csapatában az egykori Prometheus csapatbeli társai közül többen is helyet kaptak. Legfontosabb missziójának azt tekinti, hogy a jövő számára egy minden tekintetben megfelelő és a legmagasabb technológiai elvárások mércéjét is megütő motort tervezzenek.

Laskaris és társai speciális software-eket is terveznek a ma és a jövő elektromos autói számára.

"Ha egyszerűen összehasonlítjuk bármelyik felső-kategóriás autót a Teslával, látni fogjuk a hatalmas különbséget. Mindennek a technológia az oka." - vallja Laskaris.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6714555038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása