Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mint a megfagyott zene – A kamerán innen: Georges Meis

2018. november 04. - kalimeraeger

meis2.pngFényképezni manapság mindenki tud. De ki tud úgy, mint senki más? Georges Meis!

Tény, hogy Görögországban nincs nehéz dolga az embernek. A gyönyörű tájak, nevezetességek, életképek, ételek csak úgy kínálják magukat a sokat kattintgató turistáknak. Van azonban egy görög művész, akinek a képeiből árad a hazaszeretet, és akinek a műveit gyógyszerként kéne felírni.

Az eredetileg villanyszerelőnek készülő Georges Meis már 14 éves korától fényképezett, de a nagy fordulat 1973-ban következett, amikor az ezirányú tanulmányai végett Párizsba költözött. Itt magával ragadta a divatfotózás világa, melyet Görögországba hazatérve is folytatott, s bár sikerei csúcsán volt, de valahogy mégsem volt teljesen elégedett. Ekkor fordult a szépművészet irányába.

gorog_csendelet_meis.jpg

Keresztül-kasul bejárta a hazáját, felkutatta az eldugott kis zugokat, lencsevégre kapta a hétköznapok pillanatait. A görög emberek mosolygós lelke tükröződik vissza minden ütött-kopott asztalkáról, lekoptatott lépcsőfokról, a nyitott ajtókról.

Görögországban járva nagyon sok helyen visszaköszönnek az általa készített fotók képeslapokon, könyvek illusztrációjaként, naptárakban, könyvjelzőkön és megannyi egyéb szuveníren és emléktárgyon.

Georges Meis egy zseni. Számomra mindenképpen az. A fényképezőjével fest és teremt egy olyan világot, ahová minden halandó vágyódik. Az Istenek földjére.

Hivatalos honlapját IDE KATTINTVA tekintheted meg.

Miliosz Katalin

Képek: Georges Meis

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7214352517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása