Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Miért érdemes (újra és újra) Görögországba utazni?

2017. december 21. - kalimeraeger

Újra a csúcson: az előrejelzések szerint a 2017-es esztendő Görögország éve volt az ide látogató turisták számát illetően. A 2010-es gazdasági válságot követő visszaesés mára a múlté, 2016-ban 23,7 millióan utaztak hellén földre, ez a szám pedig a szakemberek szerint magasabb lesz a következő periódusban. Azoknak, akik hezitálnak, hogy felkeressék a világ egyik legszebb országát, itt egy lista, hogy miért érdemes Görögországba utazni és mitől felesleges tartani.

gorog_lepcso.jpg

Fotó: Pinterest

  • Kultúra: és annak a bölcsője. Ahogy az ismeretes, igen sok mindent köszönhet a világ az itt filozofáló, gondolkodó, uralkodó államfiaknak. Nehéz az ország olyan pontjára utazni, ahol ne lenne egy ókori lelet vagy múzeum elérhető távolságban.És ahogy azt a Bazi nagy görög lagzi óta tudjuk, minden szó görög eredetű.
  • Természet: festeni sem lehetne szebbet. A túrázóknak ott van például az Olimposz, a tengerimádóknak pedig ezer és egy part, ahol napozni, csobbanni, esetleg búvárkodni tudnak. A fotósoknak maga a kánaán, elég csak rákeresni Georges Meis portréira, hogy lázba jöjjön az ember.
  • Gasztronómia: azok az isteni ízek! Gyros, souvlaki, mousaka, tzatziki, tenger gyümölcsei - a teljesség igénye nélkül. A legjobb, hogy az egyik legegészségesebb konyha a görög, így még csak lelkiismeret-furdalással sem kell küzdeniük azoknak, akik elcsábulnak pár finom falat láttán a diéta ellenére.
  • Helyiek: egyszerűen imádnivalóak. Gondtalanok, mosolygósak, nyitottak, igazi vendéglátók. Igen, hangosak, hozzá gazdagon gesztikulálnak, napközben sziesztáznak, de úgy szeretik az életet, mint kevés más nemzet. És hála az égnek, ez egy kis ott tartózkodás alkalmával fertőző.
  • Gazdaság: van hová előre, ez tény. A 2016-os adatok szerint az államadósság a GDP 180,8%-a, és a munkanélküli ráta is igen magas, meghaladja a 20%-ot. A turizmus húzóágazat, és mint olyan, a növekvő forgalom több alkalmazottat kíván. A fejlődéshez tehát minden egyes turista hozzájárul a maga módján. Persze ez csak egy szektor, de igen jelentős.
  • Távolság: ami szinte nincs. Budapestről heti többször indul járat Athénba, ahonnan számtalan belföldi járat repíti tovább az utasokat. Az elő-, fő-, illetve utószezonban pedig a charterjáratok bővítik a repertoárt, érdemes alaposan szétnézni, hiszen pár órányi utazással a Paradicsomba csöppenhetünk.

Szóval, mikor indulunk?

-mk-

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8213517493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása