Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kerékpárút és járda köti majd össze Pireus-t Vouliagmenivel

2024. július 24. - kalimeraeger

pireus_1_3.jpg

Kép: Pixabay

A görög miniszterelnök aláírta az Athéni Riviérát Pireus-tól Vouliagmeniig összekötő, tizenkét kilométer hosszú kerékpárút és járda építési szerződését.

A fenntartható mobilitási projekt, amelyet először 2021-ben jelentettek be, várhatóan 2025 végére készül el.

„Hogyan lehetséges, hogy van ez a csodálatos athéni Riviéra, ez az egyedülálló vízpart, és nincs mód arra, hogy egy kerékpáros vagy gyalogos eljusson az egyik végéből a másikba?” - tette fel a kérdést Mitsotakis miniszterelnök az Alimos-ban tartott rendezvényen.

Az Athén hat településén - Kallithea, Palaio Faliro, Alimos, Elliniko, Glyfada és Vouliagmeni - áthaladó kerékpárutat és járdát az Európai Unió Helyreállítási Alapjából finanszírozzák. A projekt további hat kilométerrel egészül ki az önkormányzatok által végrehajtott kisebb fejlesztések révén.

Az Athéni Riviéra kerékpárút és járda projekt a kezdeti tervezéstől az építési munkálatok megkezdéséig nagy kihívást jelentett. A görög miniszterelnök szerint intenzív együttműködésre volt szükség a hat település, valamint az illetékes állami hatóságok között.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7418451397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása