Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

119 évesen halt meg Görögország legidősebb asszonya

2024. május 26. - kalimeraeger

gyertya_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Görögország legidősebb asszonya, Irini Baroulakis 119 éves korában hunyt el Haniában. Sokan azon tűnődnek, mi volt a hosszú életének titka.

Baroulakis asszony, aki Paidohori településén élt, május 14-én hunyta le örökre a szemét. Az önkormányzat közleményt adott ki a halálával kapcsolatban, megemlékezve az értékekre, amelyekben az asszony felnőtt, és amelyeket átadott a gyermekeinek, akik az utolsó pillanatig mellette voltak.

Apokoronas önkormányzata közleményében így fogalmaz: „Tisztelettel búcsúzunk Görögország legidősebb emberétől, Irini Baroulakis-tól, aki 119 éves korában hagyott itt minket. Az elhunyt községünkben, Paidohori Apokoronas-ban született, családot alapított, és egész életében ott élt. Életmódja és erényei példaképül szolgálnak számunkra. Részvétünket fejezzük ki hozzátartozóinak, és legyen könnyű számára a föld, amely befogadja őt. Örökké éljen az emléke."

Baroulakis asszony a médiának köszönhetően vált meglehetősen ismertté néhány évvel ezelőtt, amikor a haniai kórházban műtéten esett át. A beavatkozás előrehaladott kora ellenére jól sikerült, és hazatért gyermekeihez és unokáihoz.

„Valóban, a nagymamának a csípőjét műtötte meg a kórházunk két ortopéd orvosa, akik elvégezték a vizsgálatokat, amelyek pozitív eredményt mutattak, mielőtt hazaengedték volna” - mondta akkor a kórház vezetője, George Beas a zarpanews.gr-nak.

Baroulakis asszony, amint arról a haniotikanea.gr beszámolt, egy négy lányt és két fiút számláló nagycsalád második gyermeke volt. Jó génekkel rendelkezett. Édesapja 107 éves korában halt meg, édesanyja pedig 100 éves volt.

1939-ben ment férjhez az 1911-ben született Stilianos Spyros Baroulakis-hoz. Öt gyermekük született, három fiú és két lány. Nehézségek és szegénység közepette nevelte fel őket férje csekély rokkantnyugdíjából, aki Albániából származott és az egyik lábujját amputálni kellett, miután fagyási sérüléseket szenvedett.

Hosszú életéről és hosszú életének „titkáról” 2019-ben beszélt a Haniotiko Neo Petros Panigirakis egyik munkatársának. Akkor azt mondta: „Krisztus és Szent György segítségét kértem. Amikor bajban voltam, azt mondtam: Szent György, segíts rajtam! Majd hallottam egy hangot, amely azt mondta nekem: Segítek."

Mint mondja, ragaszkodott a krétai étrendhez, sok zöldséggel és zöldfűszerekkel. Egy sérvet és egy kéztörést leszámítva nem került kórházba semmilyen betegség miatt. Nem szedett gyógyszert, egyedüli panasza, hogy elvesztette a szeme világát, és nem látta a gyermekeit, unokáit és dédunokáit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1418411183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása