Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

2023. november 20. - kalimeraeger

volos_pb_4.jpg

Kép: Pixabay

...hogy a tsipouro-t kellemes ételekkel felszolgáló tsipouradikakat a Volos városába települt kis-ázsiai görög menekültek alapították?

Ők hagyományosan kis tányérnyi finom, sós falatokat ettek, miközben szeszes italt fogyasztottak, ezt a hagyományt hozták magukkal Görögországba.

A helyi munkások olyan helyet kerestek, ahol egy nehéz munkanap után barátaikkal együtt ihatnak és ehetnek, és a tsipouradika, amely a kis-ázsiai konyha ízletes ételeit ötvözte a helyi ízekkel, és végtelen mennyiségű tsipourot kínált, tökéletes választás volt.

Ez a hagyomány a mai napig fennmaradt, mivel Volos lakói esténként, munka után a város számos tsipouradikájába járnak, hogy élvezzék a finom ételeket, a hideg tsipourot és a barátaik társaságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1018263327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása