Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szarvas támadott meg egy turistát Aegina szigetén

2023. november 06. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Szarvas támadott meg egy mexikói turistát, aki a görögországi Aegina szigetén nyaralva fényképezni próbálta az állatot. A 42 éves Gian Carlo Triacca több bordáját is eltörte, miközben feleségével, Ericával nyaralt. A videóra rögzített és azóta vírusként terjedő jelenet azt mutatja, ahogy a gyanútlan turistát az agancsos jószág megtámadja.

Triacca elmondása szerint, miközben egy fiatal szarvast próbált fotózni, egy nagy, 12-es szarvú bak fenyegetően rárontott. "Mélyen megdöbbentem és nagy fájdalmat éreztem" – nyilatkozta.

Az incidens során több bordatörést szenvedett - számolt be róla a New York Post. Triacca azonban úgy döntött, hogy egyedül gyógyul meg, gyógyszerekkel és jéggel kezeli a fájdalmat, anélkül, hogy orvosi segítséget kérne.

A támadás helyszínét konkrétan nem említették. Az Aegina szigetétől kőhajításnyira fekvő Moni sziget azonban híres arról, hogy általában szelíd szarvasok és más vadállatok populációjának ad otthont. Ez a hely a világ különböző részeiről vonzza a turistákat gazdag látnivalóinak és állatetetési lehetőségeinek köszönhetően.

Az állatszakértők általában azt tanácsolják, hogy a vadon élő állatokkal való érintkezéskor tartsunk biztonságos távolságot, és hangsúlyozzák azt is, hogy tartsuk tiszteletben az állatok természetes viselkedését.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2118252509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása