Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ki az a Marina Satti, aki 2024-ben Görögországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon?

2023. október 26. - kalimeraeger

Marina Satti a hagyományos görög zenét keveri a kortárs pop és az urbán hatások ötvözésével. Athénban született görög anya és szudáni apa gyermekeként, Krétán nőtt fel.

Marina zenei útját klasszikus zongora- és énekoktatással kezdte, majd a Nakas Konzervatóriumban a jazz-t is megismerte.

Satti a hagyományos görög zene iránti elkötelezettségének köszönhetően létrehozta a "Fones" női polifonikus csoportot és a kétszáz nőből álló "Hores" kórust, amely a görög kulturális örökséget népszerűsíti nemzetközi szinten.

2022-ben mutatta be első nagylemezét, a Yenna címűt. Emellett Satti színészi tehetségét neves görög kulturális intézményekben, többek között a Nemzeti Színházban, a Görög Nemzeti Operában és az Athéni Fesztiválon is bemutatta.

Satti legnagyobb slágere, a Mantissa 2017-ben jelent meg. A görög tradicionális dallamok által inspirált dal szenzáció lett a YouTube-on, több mint ötvennégymillió megtekintést gyűjtött. A klip Athén vibráló és színes utcáit mutatja be.

Videó: Youtube - Marina Satti

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5618244047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása