Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Családi szállodák százai eladók Görögországban

2023. július 06. - kalimeraeger

naxos_2.jpg

Kép: Pixabay

Az E- Real Estates - Panhellenic Network of Real Estates által közzétett jelentés szerint az elmúlt hónapban több, mint 200 három- és négycsillagos görögországi szálloda került piacra. Az eladásra kínált szállodák többsége kisebb, családi tulajdonban lévő, alacsonyabb csillagos minősítésű, 10 és 30 szoba közötti kapacitású szálláshely. 

A legtöbb szállodát helyi és külföldi befektetők vásárolták meg, akik a jövedelmező görög idegenforgalmi ágazatból szeretnének hasznot húzni. 

Themistoklis Bakas, az E-Real Estates elnöke szerint a főként kis- és középvállalkozások (kkv-k) értékesítésének növekedése annak tudható be, hogy a vállalkozók küszködnek az egymást követő válságokkal, a hitelekkel, a fejlődő szabályozásokkal, a növekvő energiaköltségekkel, az inflációval és az ellátási láncban az áruk növekvő költségeivel. Ezek a tényezők a vállalkozók jövedelmének csökkenését és kiadásainak növekedését eredményezték.

A probléma nagyságrendjét tovább szemlélteti, hogy az E-auction online platformon az év elejétől május 31-ig tartó időszakban jelentős számú, összesen 111 szállodai árverést regisztráltak.

Az E-Real Estates jelentése szerint a vásárlók között előfordulnak külföldiek, de helyi befektetők is, akik így jelentős szállodai ingatlanokra tesznek szert Görögországban. Ez a jelenség leginkább Attikában megfigyelhető, de olyan népszerű turisztikai célpontokban, mint Tolo, Loutraki, Nafplio, Ermioni, Kiato és Xylokastro is történnek eladások, 500 000 euró körüli induló árakkal.

Ezenkívül több szigeten, köztük Paros-on, Zakynthos-on, Santorinin, Skiathos-on, Mykonos-on, Spetses-en, Kefalónián, Rodos-on, Naxos-on, Skopelos-on és Sifnos-on is eladásra kínálnak szállodai egységeket, 620 000 euró körüli legalacsonyabb árakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918161468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása