Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög ajtók szépségét mutatja be egy Washingtonban nyílt kiállítás

2023. május 17. - kalimeraeger

dody_tsiantar_gorog_ajtok.jpg

Kép: Dody Tsiantar

A Washingtoni Görög Nagykövetség ad otthont Dody Tsiantar „Görögország pillantásai: ajtóportrék” című fotókiállításának. A június 15-ig megtekinthető tárlat lenyűgöző fényképeket tartalmaz, amelyeket Tsiantar iPhone-jával készített Hellász gyönyörű ajtóiról.

Dody Tsiantar a Columbia Egyetem J. School nyugalmazott adjunktusa és újságíró, akinek a Görögország iránt érzett vonzalmát tükrözik az általa készített fotók.

„Az ajtók iránti rajongása évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a görögországi Santorini szigetén járt, ahol észrevett egy élénkpiros ajtót, amely nagyszerű kontrasztot képzett a tengerrel és a ragyogó fehér szigetházakkal” – olvasható az esemény leírásában. "Ott kezdődött a varázslatos utazás Görögország szépsége ezen egyedülálló részének megörökítésére."

A fotókiállítás az esztétikai vonzerő és a művészi intrika kombinációját ígéri. Tsiantar szerint „az ajtók lehetőségek, rejtélyek, sőt titkok ígéretét jelentik”.

„Nem lehet nem várakozással gondolni arra, hogy mi történt egyszer mögöttük, vagy mit fogunk találni, ha kinyitjuk őket. Lehet szívélyes fogadtatás, valami új, vagy akár kihívás is. Kinyitása felfedhet valami ismerős, de rég elfeledett dolgot. Minden ajtó egyedi lehetőséget és történetet rejt magában” – folytatódik a kiállítás ismertetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6318126360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása