Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elkelt Athén legdrágább lakása

2023. május 03. - kalimeraeger

penthouse_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Athén jelenlegi legdrágább ingatlana egy 320 négyzetméteres penthouse lakás volt, az új boldog tulajdonosa pedig egy svájci állampolgár, akinek 18 millió eurót kellett fizetnie új otthonáért.

A ház a Herodou utca közelében található, mely szomszédos az athéni Nemzeti Kerttel, ezenfelül csodás kilátás nyílik belőle az Akropoliszra és a tengerre egyaránt. Errefelé nem sok eladó ingatlan van, az említett is felújításra szorul.

A fákkal szegélyezett, három sávos, egyirányú utca északról (Vasilissis Sofias sugárút) délre (Vasileos Konstantinou sugárút) tart, és összeköti a Kolonaki és Pangrati kerületeket. Ez messze a legdrágább lakóingatlanokat felsorakoztató utca Görögországban, és az egyik legdrágább Európában.

Az utca keleti oldalán öt háztömb alkotja, ezekben fényűző apartmanok és kúriák foglalnak helyet. Közülük kiemelkedik az Elnöki Palota, a Görög Köztársaság elnökének hivatalos munkahelye és rezidenciája, valamint a Maximos Kúria, a miniszterelnök hivatalos munkahelye.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6718116238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása