Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Hermés új parfümjét Görögország ihlette

2023. április 11. - kalimeraeger

hermes_parfum.jpg

A híres francia divatház nemrégiben mutatta be új, unisex parfümjét, melyről azt mondták, hogy egy óda Görögország kertjei, napsütése és vad tengerei felé.

Az „Un Jardin à Cythère”-t (Egy kert Kythirán) a neves svájci parfümkészítő, Christine Nagel álmodta meg, aki 2016 óta dolgozik a Hermés-nek, és akit a meszeszép hellén sziget ejtett ennyire rabul.

„Ez az én elképzelésem Görögországról egy parfümön keresztül” – nyilatkozta a Condé Nast Traveller utazási magazinnak.

A Peloponnészosztól délre fekvő Kythira szigetét a középkori építészet, a gazdag növényvilág, sziklás zuhatagok és aranyhomokos partok jellemzik, amelyekre egyszerre illik a vidékies báj és a festményszerű tökéletesség.

Nagel visszaidézte az első találkozását a szigettel, és hogy ez milyen hatással volt rá.

„Az első görög utazásomat 20 évvel ezelőtt tettem, és hajóval jártam körbe pár szigetet. Megérkeztem Kythirára, és azonnal magával ragadtak az olívafák és az alattuk lengedező fű, melyet a szél járt át. Nagyon erős fizikai érzések lettek úrrá rajtam. Séta közben éreztem a fű ropogását a lábam alatt és egyik pillanatban a feltámadt szél meglepett egy finom, csodálatos illattal” – mesélte a már említett magazinnak.

A parfüm legfontosabb összetevői az olívafa, az aranyfű és a friss pisztácia, amelyek természetes kivonatként nem kaphatóak. Ezért Nagel-nek emlékezetből kellett megalkotnia őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr818100464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása