Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

80 ezer dolgozót keresnek a görög turisztikai szektorba!

2023. április 06. - kalimeraeger

2021julius_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

A szezon berobbanásáig még több tízezer munkavállalót keresnek, az Egyiptommal, Szíriával, Bangladessel és Pakisztánnal kötött nemzetközi megállapodások jelenthetik a megoldást.

Március elején írták alá azt a megállapodást, hogy a turizmusszektorban szezonálisan munkát vállalók érkezhetnek harmadik világbeli országokból is.

A legnagyobb hiány Észak-Görögországban van, ahová leginkább a Balkánról érkeznek vendégmunkások, ám ők könnyen lehet, hogy erre a szezonra ezúttal másik országot választanak Hellász helyett.

Az ok, amiért ennyire sok üres idegenforgalmi pozíció van az országban, az leginkább az alacsony bérezéssel magyarázható. Ez sajnos Görögországban jelentős mértékben kisebb, mint a többi mediterrán országban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2418096526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása