Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újra kinyitja kapuit Görögország egyik legrégibb múzeuma

2023. március 06. - kalimeraeger

elefsina_visit_greece.jpg

Kép: Visit Greece

Befejeződtek a felújítási munkálatok.

Elefsinában található Hellász egyik legidősebbnek számító múzeuma, melyet a 19. század vége felé építettek. Az épület szomszédságában található Déméter és Perszephoné szentélyének régészeti lelőhelye, ahol az ókorban a híres eleusziszi misztériumokat rendezték.

Nemrégiben írtunk Nektek róla, hogy Elefsina lett az egyik település, mely 2023-ban az Európa kulturális fővárosa címet viselheti, így számos programmal várják az ide ellátogatókat.

Ennek is köszönhető, hogy a régészeti múzeumot, amint tudták, újra megnyitották a közönség előtt. A benne található kiállítások két részre oszthatók: egy Elefsináról szólóra és egyre, mely az eleusziszi misztériumokról mesél. A legtöbb kiállított tárgy szobor, de megtekinthetünk itt agyagedényeket is.

A leghíresebb itt látható szobor a kezek nélküli Déméteré, de hasonlóan népszerű a „Menekülő Kore”, illetve egy Kore kariatidát ábrázoló remekmű is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7318065494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása