Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Dubaj mintájára Korfunak is megépülhet a saját lebegő szigete

2023. február 20. - kalimeraeger

korfu_dubaj_gr.jpg

A terveket nemrégiben hozták nyilvánosságra.

A mesterséges szigetek nagyjából 270 millió eurós beruházást jelentenének. Ez azonban nem élvez teljes támogatottságot és megosztja Korfu lakosságát.

Az egyik oldalról pozitívum, hogy a projekt munkahelyeket teremtene és fellendítené a turizmust, de sokan vannak, akik környezetvédelmi okokra hivatkozva nem támogatják a kivitelezést.

A tervek szerint a lebegő szigeten luxusvillák állnának, és tartozna hozzá egy kikötő is, ahol akár nagyobb jachtok is kényelmesen kiköthetnének. Korfu szigetével egy 8 méteres híd kötné össze a mesterséges szigetet.

Amennyiben a megálmodók zöld utat kapnak, a munkálatok Kaliviotis-nál, Lefkimmi-nél, 280 méterre a parttól kezdődnének meg. Itt a tenger egy részét fel kell tölteni, hogy a sziget megszülethessen. A marinában 105 kikötőhely kerülne kiépítésre, maximum 80 méteres hosszúságú hajók számára.

Természetesen a szigeten tartózkodók kényelmét kiszolgálva boltok, különféle szolgáltatók, parkolóhelyek, szórakozási lehetőségek, rendezvényhelyszínek, időszaki kiállításokra alkalmas terek és lakóépületek is kialakításra kerülnének.

Videó, kép: Youtube - ERT. A. E.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5118053952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása