Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország Európa egyik legtöbb húst fogyasztó országa

2022. november 17. - kalimeraeger

hus_pb.jpg

Kép: Pixabay

A Görög Vegetariánus Egyesület egy új felmérése szerint a görögök rendkívül sok húst fogyasztanak.

A kapott eredmények szerint 10 vásárlóból több, mint 7 havi 3,3 kilónál is több hústerméket fogyaszt. Két görög emberből egy azonban úgy gondolja, csökkentenie kellene ezt a mennyiséget. Sokan arra is nyitottak, hogy kipróbálják a laboratóriumi körülmények között előállított húst, ami valóban állati eredetű, viszont egy jószág sem pusztult el az elkészítés során.

Sőt, 10-ből 8 húsevő véli úgy, hogy jó indokok szólnak a vegetarianizmus mellett. Legfontosabbnak az állattenyésztés körülményeit, az egészséget és a környezetvédelmet nevezték meg.

A felmérés mindamellett, hogy kimutatta a magas húsfogyasztást, arra is rávilágított, hogy a görögök sok tojást és tengeri herkentyűket is esznek, melyek köztudottan egészséges élelemnek számítanak.

Akár húsevő vagy, akár vega, a gasztronómiai rovatunkban bőven találsz a fogadra valót!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6717981604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása