Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Rekordszámú turista júniusban

2022. augusztus 17. - kalimeraeger

halkidiki_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

A 2022. júniusi adatok szerint közel 3,5 millió turista érkezett repülőgéppel Görögországba, vagyis háromszor több, mint tavaly, mondta el a görög turisztikai miniszter, Vasilis Kikilias. A miniszter hozzátette: ez a szám meghaladja a pandémia előtti értéket.

Görögországban a turizmus az egyik húzóágazat, így annak erőteljes visszaesése az utóbbi két évben súlyos csapást mért a gazdaságra. A görögök reménykednek, hogy a koronavírus előtti számok visszatérnek, s meg is haladják a pandémia előtti rekordév (2019) 33 millió fős teljesítményét.

Vasilis Kikilias elmondta, hogy az orosz turisták elmaradása nem okozott nagyobb visszaesést, a legtöbb turista jelenleg az Egyesült Királyságból, Szerbiából, Romániából és Bulgáriából érkezik, sőt, az utóbbi országokból sokan jönnek autóval is.

A görög kormány nagy hangsúlyt fektet az ország turisztikai célú reklámozására: korábban a németeket szólították meg, hogy az energiaválság miatt töltsék a telet Görögországban, "ajánlatukkal" pedig azóta megkeresték az északi népeket is. Kidolgozták a Greekend nevű programot is, melynek lényege, hogy arra invitálják a turistákat, hogy töltsenek el egy hosszú hétvégét Görögországban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5917908173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása