Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország nyit

2022. április 27. - kalimeraeger

mediterran_ablak_pb.jpg

Kép: Pixabay

Görögország a jövő héten hatályon kívül helyezi a COVID-19 miatt hozott utazási korlátozások egy részét, ezzel is elősegítve a visszatérést a járvány előtti élethez.

Egy hónappal azt követően, hogy Görögország megszüntette az utazást kísérő dokumentum kitöltésének szükségességét (passenger locator form), május 1-től a Görögországba utazóknak nem kell igazolniuk, hogy be vannak-e oltva, és a dokumentumok repülőtereken történő átvizsgálásának követelményét is megszüntetik.

"A járványügyi adatok és a szakértők javaslatai alapján meghirdetjük a Covid-19 világjárvány elleni intézkedések enyhítésének ütemtervét" - mondta Thanos Plevris egészségügyi miniszter még a hónap elején kiadott közleményében, hozzátéve, hogy minden intézkedést felülvizsgálnak szeptember 1-jén, a járvány alakulásától függően.

Csökken a munkahelyen elvégzendő tesztek száma is: a heti két gyorstesztről egyre váltanak. A miniszter azt is bejelentette, hogy augusztus 31-ig feloldják az éttermekben, az üzletekben, illetve a sporthelyszíneken meghatározott kötelező maximális létszámot is, ám szeptember 1-jén ezen intézkedés is felülvizsgálatra kerül.

Beltereken a maszk hordásának kötelezettsége várhatóan június 1-jével szűnik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5817817847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása